Dátum: Sobota 10.12.2016 Dnes oslavuje:

Radúz Zajtra: Hilda

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Prekvapte rodinu aj návštevu: Originálne tipy na servírovanie jedla

Zdroj: Báječná žena/Zuzana Petrovičová 29. marca 2013, 09:00
Foto: Profimedia.sk Využite osvedčené veľkonočné recepty, pridajte farebnú zeleninu a trochu sa s nimi pohrajte.

Ako zaujmete svojich veľkonočných hostí? Využite osvedčené recepty, pridajte farebnú zeleninu a trochu sa s nimi pohrajte.

Šalát v postieľke

Sklenú misu s vysokým okrajom, najlepšie hranatú, ale môže byť aj guľatá, vyložte po obvode zastrihnutou pažítkou. Doprostriedka naložte zemiakový šalát pripravený podľa rodinného receptu a podávajte napríklad so šunkou.

varenie

Šunkové balíčky

Plátky šunky zrolujte a vytvorte šesť až osem roliek. Zviažte pásikom póru, položte „nastojato“ a ozdobte vetvičkami petržlenovej vňate. Rolky naplňte chrenovou šľahačkou.

varenie

Zeleninové misky

Pripravte si polotovar na pizzové cesto podľa návodu na obale. Cesto rozvaľkajte, vykrojte kruhy ozdobnou formičkou a vložte do vymastených foriem na mafiny alebo do formičiek na košíčky. Môžete tiež použiť cesto na tyčinky. Upečte, nechajte vychladnúť a keď pri dverách zazvonia hostia, naplňte jarným šalátom.

varenie

Foto: profimedia.sk

Rada Glancu: Žĺtky nevyhadzujte. Zmiešajte ich s maslom a horčicou, použite ako žltú náplň do vajíčok alebo ako nátierku na klasické obložené chlebíčky.



 

Naj z glancu

Pluska video

Koniec nudy v saune!