Dátum: Pondelok 05.12.2016 Dnes oslavuje:

Oto Zajtra: Mikuláš

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

10 trikov na pečenie: Takto sa to vždy podarí

Zdroj: Báječná žena/ Zuzana Petrovičová 06. decembra 2012, 10:00
Foto: profimedia.sk Zozbierali sme pre vás 10 tipov ako si uľahčiť pečenie.

S našimi trikmi a radami zvládnete vianočné pečenie ľavou zadnou.

1. Cukrová poleva sa nepoláme a nepopraská, ak nôž pred krájaním potriete tukom.

2. Na rýchlu čokoládovú polevu stačí rozlámať čokoládu do porcelánového hrnčeka, pridať tuk a vložiť na chvíľu do mikrovlnky. Nemusíte sa „babrať“ s vodným kúpeľom.

3. Krehké cesto na keksíky sa nebude pri vaľkaní lepiť, ak valček na hodinu odložíte do mrazničky. Môžete použiť aj dve fólie, medzi ktorými cesto ľahko vyvaľkáte a prenesiete na určené miesto.

4. Vložili ste koláč do rozohriatej rúry a príliš rýchlo zhnedol? Položte navrch alobal a koláč dopečte pri nižšej teplote.

5. Pevný sneh vyšľaháte iba z bielkov, ktoré majú izbovú teplotu, pomôže aj štipka soli. Sneh potom vmiešavajte do cesta na záver a ručne, aby nestratilo vzduch.

6. Túžite po skutočnej chrumkavej posýpke na koláči alebo na sušienkach? Zmiešajte hrubú múku, podrvené orechy, maslo a hnedý cukor. Posýpka bude mať nielen krajšiu farbu, ale aj lepšiu chuť.

7. Ak sa vám z vyklopeného piškótového koláča nedarí odstrániť papier na pečenie, odlepíte ho tak, že papier potriete navlhčenou utierkou.

8. Kysnuté cesto lepšie vybehne, ak časť mlieka nahradíte jogurtom.

9. Tortový korpus bude vláčnejší, ak doň zamiešate trochu oleja.

10. Lepšiu farbu a vôňu na ovocnom koláči získate, ak do mrveničky zamiešate trochu pudingového prášku s vhodnou príchuťou.



 

Naj z glancu

Horoskop

Voľný čas

Záhrada

Dnes oslavujú Barbory a Barbary: Nezabudnite si narezať tradičné čerešňové konáriky

Aby stihli konáriky čerešní rozkvitnúť ešte do Vianoc, mali by ste ich narezať...
 

Morušu režte najmä v mladšom veku

Dobrý deň pán Komžík. Chcela by som Vás poprosiť o informáciu ohľadne úpravy...
 

Vtáčí bufet : Nezabudnite na operence

Veď, čo je krajšie, ako sa započúvať do spevu vtákov. Tým, že im pripravíme...
 

Žltodrevec farbiarsky: Mrazuvzdorný krásavec, ktorý bude vás očarí po celý rok

V minulosti ho vysádzali do zámockých parkov, nachádza sa v niektorých...
 

Neodmysliteľný symbol Vianoc: Takto bude vianočná ruža krásna aj po sviatkoch

Prýštec najkrajší, známejší ako vianočná ruža alebo hviezda je neodmysliteľnou...