Dátum: Nedeľa 22.01.2017 Dnes oslavuje:

Zora Zajtra: Miloš

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Jedlo pod mikroskopom: Čo v skutočnosti jeme?

Zdroj: glanc.sk 28. februára 2013, 07:00
Foto: bigpicture Pozrite si fascinujúce fotografie jedla pod mikroskopom.

Pri prvom pohľade na tieto obrázky len málokto uhádne, čo sa na nich nachádza. Možno budete prekvapení, ale nasledujúce fotografie zobrazujú to, s čím sa stretávame každý deň na tanieri - mäso, zeleninu, cukor, soľ, ale aj kávu či čokoládu. Pozrite sa detailne na to, čo v skutočnosti jete.

Skupina odborníkov si vzala na mušku bežné potraviny, ktoré položili pod mikroskop a vytvorili niekoľko fascinujúcich záberov, z ktorých len ťažko vieme spustiť zrak. Navyše, ak už vieme, že ide o suroviny, ktoré máme na tanieri takmer každý deň.

Pozrite si kávu, jahody, soľ, biele či červené hrozno tak, ako ste ich predtým ešte nevideli a vychutnajte si jedinečné zábery, z ktorých budete určite prekvapení. Elektrónový mikroskop vám chutné jedlo ukáže v podobe, v akej ste si ho pravdepodobne nikdy nepredstavovali.

Takto pod mikroskopom vyzerajú šťavnaté jahody.

Brokolica, ktorá pripomína tulipán.

 

Toto možno pijete každý deň. Je to totižto instantná káva.

Verili by ste, že takto vyzerá tá sladká pochúťka, ktorá nám vždy vie vylepšiť deň? Zoznámte sa nanovo s čokoládou.

Váš nedeľný obed v podobe vyprážaných rezňov vyzerá pod mikroskopom takto.

Foto: bigpicture

Viac obrázkov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.



 

Naj z glancu

Horoskop

Voľný čas

Záhrada

Je čas na prvé sejby

V januári je čas na prvé vysievanie zeleniny. Pripravíme si priesady na...
 

Potešia vás prvé kvety v novom roku

Ak ste si v decembri dali naklíčiť cibuľky snežienok, už o pár týždňov ich...
 

Bylinky & klíčky: Spestrite si jedálny lístok a doprajte si aj v zime porciu vitamínov

Aj v chladných dňoch si pri troche starostlivosti a pri správnom výbere...
 

Prečo sa v trávniku šíria plesne?

Trávnik v zime chráni sneh a mráz. No pri odmäku sa na ňom môžu začať šíriť...
 

Zlaté pravidlá rezu a tvarovania drevín: Osviežte si pamäť

Zopakujte si pravidlá rezu okrasných drevín a ovocných stromov a krov....