Tip redakcii
 

Jedlo pod mikroskopom: Čo v skutočnosti jeme?

Pri prvom pohľade na tieto obrázky len málokto uhádne, čo sa na nich nachádza. Možno budete prekvapení, ale nasledujúce fotografie zobrazujú to, s čím sa stretávame každý deň na tanieri - mäso, zeleninu, cukor, soľ, ale aj kávu či čokoládu. Pozrite sa detailne na to, čo v skutočnosti jete.

28. februára 2013, 07:00
Pozrite si fascinujúce fotografie jedla pod mikroskopom.

Pozrite si fascinujúce fotografie jedla pod mikroskopom.

Autor: bigpicture

Skupina odborníkov si vzala na mušku bežné potraviny, ktoré položili pod mikroskop a vytvorili niekoľko fascinujúcich záberov, z ktorých len ťažko vieme spustiť zrak. Navyše, ak už vieme, že ide o suroviny, ktoré máme na tanieri takmer každý deň.

Pozrite si kávu, jahody, soľ, biele či červené hrozno tak, ako ste ich predtým ešte nevideli a vychutnajte si jedinečné zábery, z ktorých budete určite prekvapení. Elektrónový mikroskop vám chutné jedlo ukáže v podobe, v akej ste si ho pravdepodobne nikdy nepredstavovali.

Takto pod mikroskopom vyzerajú šťavnaté jahody.

Brokolica, ktorá pripomína tulipán.

 

Toto možno pijete každý deň. Je to totižto instantná káva.

Verili by ste, že takto vyzerá tá sladká pochúťka, ktorá nám vždy vie vylepšiť deň? Zoznámte sa nanovo s čokoládou.

Váš nedeľný obed v podobe vyprážaných rezňov vyzerá pod mikroskopom takto.

Foto: bigpicture

Viac obrázkov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Autor: glanc.sk

video

 


 

 

Vaše diétne tipy

Chcete mať dokonalé krivky ako Lucia Mokráňová? Tu sú jej triky ako na to!

„Slovo nedá sa neexistuje! Všetko ide a nemusíte z domu vystrčiť ani nos....
 

Diéty celebrít: Soňa Müllerová, Zuzana Vačková aj Zuzana Plačková prezradili, čo u nich funguje

Aj vy sa poobzeráte pred zrkadlom, kým sa odhalíte na pláži? Hnať sa za dokonalosťou...
 

V Česku sa šíri panika, objavili sa tam komáre nakazené smrteľným vírusom. Treba sa báť aj na Slovensku?

Donedávna v našich zemepisných šírkach platili komáre len za otravný hmyz,...
 

Upečte si koláč v na grile! Nadýchaná bublanina sa NAOZAJ dá pripraviť aj nad pahrebou

Gril sa vám cez leto postará o štíhlu líniu. Pokojne si preto občas môžete...
 
 
Jedlo pod mikroskopom: Čo v skutočnosti jeme?
glanc.sk