Tip redakcii
 

Oči jedia vždy prvé! FOOD STYLING v podaní majstra kuchára Jardu Žídeka v Poluse.

Často sa nám stáva, že nevieme jedlo pekne a správne naložiť na tanier tak, aby nie len žalúdok, ale aj „oči boli sýte“. FOODSTYLING WORKSHOP, t.j. ako krásne naservírovať jedlo, predviedol majster kuchár Jaroslav Žídek v novootvorenej Škole varenia v bratislavskom Poluse.

04. decembra 2013, 23:30

Autor: PR Článok

Kurzy  varenia sú prevažne o tom, ako jedlo pripraviť, aby si ingrediencie zachovali svoju hodnotu. No jedla sa ako prvé vždy dotknú oči a práve s vizuálnou stránkou podávania jedla – foodstylingu sa často doma v kuchyni vytrápime. A práve preto, že  nová škola varenia v POLUS CITY CENTER  pod názvom  „RADOSŤ VARIŤ“   je zameraná aj na edukáciu o jedle a jeho príprave, pozvanie na ukážku svojho umenia prijal Jaroslav Žídek.

Fanúšikovia, foodblogeri i novinári mali na čo pozerať.  Skvelý Jaro jednoznačne potvrdil svoju povesť majstra kuchára a zároveň skvelého zabávača. Účastníci kurzu  sa aktívne zapojili do prípravy napríklad hráškového pyré tak, ako sa pripravuje v profesionálnych reštauráciách,  získali informácie o  pestovaní mini-zeleniny na dozdobenie a vyskúšali, aký je rozdiel medzi „syntetickou“ mrkvou a tou „ozajstnou“.   Ukážka obsahovala prácu s rôznymi textúrami, finty ako natrieť pyré štetcom či špachtľou, alebo trik s efektom dymu.
Ako povedal Jaro „aj foodstyling sa mení a podlieha trendom a to, čo bolo moderné pred rokmi, dnes už nikto nepoužíva.“ Naopak, on sám upúšťa od zložitých stajlingov a vo svojej reštaurácii Albrecht dáva prednosť jednoduchému podaniu chutného jedla z kvalitných surovín.
Ako uviedla supervízorka kulinárskeho projektu  v Poluse  Henrieta Peškovičová,  „s Jarom je radosť spolupracovať a verím, že aj v budúcnosti ho prehovorím na ďalšie spoločné akcie v našej škole varenia.“

Pre tých, ktorí nestihli novembrový workshop s Jardom Žídekom je tu skvelá správa. Takýto a podobné kurzy  sa budú v Škole varenia v Poluse realizovať i počas celého nasledujúceho roka. Pod vedením supervízorky Henriety Peškovičovej zorganizuje Polus mnoho rôznych kulinárskych akcií na rôzne témy a rôznorodé chute. Na svoje si prídu milovníci zdravého varenia, pečenia, ale i mäsoví gurmáni či vegetariáni.

Táto unikátna škola varenia pod názvom RADOSŤ VARIŤ v Poluse je otvorená už od novembra 2013. Jedinečná edukačná a kulinárska aktivita vás čaká počas celého nasledujúceho roka. Pravidelné kurzy varenia aj pre začiatočníkov, či širokú verejnosť, prednášky o zdravej výžive, workshopy, ukážky a exhibície vo varení ako aj ďalšie zaujímavé akcie s gastrotematikou nájdete v Poluse na 1. poschodí v uličke medzi Food Courtom a Cinema City.
Bližšie informácie o konkrétnych kulinárskych aktivitách nájdete od polovice novembra pravidelne na www.poluscitycenter.sk v rubrike Radosť variť.

Na kurzy varenia sa môžete prihlásiť na mailovej adrese varenie@poluscitycenter.sk
Projekt „Radosť variť“ vznikol za podpory partnerov
DECODOM, TESCOMA, ELECTROLUX

Foto: Daša Šimeková

Autor: PR Článok
 


 

Vaše diétne tipy

Šokujúce priznanie z Extrémnych premien: Jána už unesie aj výťah

Paradoxne, obezita priniesla do života Jána Hodoňa (39) popularitu aj...
 

Máte po 40tke? 5 najčastejších chýb, prečo ženy v tomto veku nevedia schudnúť

Snažíte sa bez úspechu? Možno robíte niektorú z týchto chýb. Prehodnoťte...
 

4 nepriatelia štíhlej línie: TIETO potraviny už viac neraňajkujte

Raňajkujete či vôbec? To, čím odštartujete deň môže do veľkej miery ovplyvniť...
 

Známej speváčke šaman zachránil život. Prečo takto skončila?

Marcella Molnárová (52) tvrdí, že ani v tomto veku sa nemusí v jedle obmedzovať....
 

Máte radi husté polievky a omáčky? Vyskúšajte namiesto múkovej zápražky sliz

Hľadáte ideálnu diétnu potravinu? Uvarte si okru.