Dátum: Piatok 09.12.2016 Dnes oslavuje:

Izabela Zajtra: Radúz

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Oči jedia vždy prvé! FOOD STYLING v podaní majstra kuchára Jardu Žídeka v Poluse.

Zdroj: PR Článok 04. decembra 2013, 23:30
Foto: PR Článok

Často sa nám stáva, že nevieme jedlo pekne a správne naložiť na tanier tak, aby nie len žalúdok, ale aj „oči boli sýte“. FOODSTYLING WORKSHOP, t.j. ako krásne naservírovať jedlo, predviedol majster kuchár Jaroslav Žídek v novootvorenej Škole varenia v bratislavskom Poluse.

Kurzy  varenia sú prevažne o tom, ako jedlo pripraviť, aby si ingrediencie zachovali svoju hodnotu. No jedla sa ako prvé vždy dotknú oči a práve s vizuálnou stránkou podávania jedla – foodstylingu sa často doma v kuchyni vytrápime. A práve preto, že  nová škola varenia v POLUS CITY CENTER  pod názvom  „RADOSŤ VARIŤ“   je zameraná aj na edukáciu o jedle a jeho príprave, pozvanie na ukážku svojho umenia prijal Jaroslav Žídek.

Fanúšikovia, foodblogeri i novinári mali na čo pozerať.  Skvelý Jaro jednoznačne potvrdil svoju povesť majstra kuchára a zároveň skvelého zabávača. Účastníci kurzu  sa aktívne zapojili do prípravy napríklad hráškového pyré tak, ako sa pripravuje v profesionálnych reštauráciách,  získali informácie o  pestovaní mini-zeleniny na dozdobenie a vyskúšali, aký je rozdiel medzi „syntetickou“ mrkvou a tou „ozajstnou“.   Ukážka obsahovala prácu s rôznymi textúrami, finty ako natrieť pyré štetcom či špachtľou, alebo trik s efektom dymu.
Ako povedal Jaro „aj foodstyling sa mení a podlieha trendom a to, čo bolo moderné pred rokmi, dnes už nikto nepoužíva.“ Naopak, on sám upúšťa od zložitých stajlingov a vo svojej reštaurácii Albrecht dáva prednosť jednoduchému podaniu chutného jedla z kvalitných surovín.
Ako uviedla supervízorka kulinárskeho projektu  v Poluse  Henrieta Peškovičová,  „s Jarom je radosť spolupracovať a verím, že aj v budúcnosti ho prehovorím na ďalšie spoločné akcie v našej škole varenia.“

Pre tých, ktorí nestihli novembrový workshop s Jardom Žídekom je tu skvelá správa. Takýto a podobné kurzy  sa budú v Škole varenia v Poluse realizovať i počas celého nasledujúceho roka. Pod vedením supervízorky Henriety Peškovičovej zorganizuje Polus mnoho rôznych kulinárskych akcií na rôzne témy a rôznorodé chute. Na svoje si prídu milovníci zdravého varenia, pečenia, ale i mäsoví gurmáni či vegetariáni.


Táto unikátna škola varenia pod názvom RADOSŤ VARIŤ v Poluse je otvorená už od novembra 2013. Jedinečná edukačná a kulinárska aktivita vás čaká počas celého nasledujúceho roka. Pravidelné kurzy varenia aj pre začiatočníkov, či širokú verejnosť, prednášky o zdravej výžive, workshopy, ukážky a exhibície vo varení ako aj ďalšie zaujímavé akcie s gastrotematikou nájdete v Poluse na 1. poschodí v uličke medzi Food Courtom a Cinema City.
Bližšie informácie o konkrétnych kulinárskych aktivitách nájdete od polovice novembra pravidelne na www.poluscitycenter.sk v rubrike Radosť variť.

Na kurzy varenia sa môžete prihlásiť na mailovej adrese varenie@poluscitycenter.sk
Projekt „Radosť variť“ vznikol za podpory partnerov
DECODOM, TESCOMA, ELECTROLUX

Foto: Daša Šimeková

 

Naj z glanc.sk

Horoskop

Pluska video

Koniec nudy v saune!