Dátum: Pondelok 05.12.2016 Dnes oslavuje:

Oto Zajtra: Mikuláš

 

 

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť článok
  • Facebook
  • Napíšte nám
  • Zdielať s ostatnými

Prejedali ste sa cez sviatky? Po tomto vás chuť prejde!

Zdroj: glanc.sk 28. decembra 2012, 10:00
Foto: Profimedia.sk Žabie stehienka a iné delikatesy.

Pre mnohých sa Vianoce skončili 24-tého večer, no pravda je, že sviatočné prejedanie sa funguje dodnes. Ak máte pocit, že sa pojedanie dobrôt nikdy neskončí, tak verte, skončí! Ak si prečítate, čo mali na štedrovečernom stole v niektorých krajinách...

Vyhoďte si z hlavy kapra, zemiakový šalát, kapustnicu či šošovicu. Počas sviatkov niekde vládnu aj žaby, loj a pečené bruchá!

Francúzsky luxus

Táto krajina je známa svojou vášňou pre žabie stehienka a kto sa odhodlá ich ochutnať, často objaví novú delikatesu. No i tak, viete si predstaviť, ako na vás táto časť tela „pozerá“ pri sviatočnej večeri? Francúzi tento gurmánsky skvost podávajú ako predjedlo, potom je to už lepšie. Ako ďalšie chody nasleduje moriak so zemiakmi a sladké dezerty.

Puding z loja

Britský vianočný puding je povestne známy, no len máloktorý náš krajan vie, čo všetko sa do neho pridáva. Stačí ak si prečítate tieto ingrediencie a predstavíte si ako to všetko do kopy chutí: hovädzí loj, skaramelizovaný cukor, citrónová kôra, kandizované ovocie, pečivo, múka a vajcia.

vianocny puding

Foto: Profimedia.sk

Škandinávske pochúťky

Kto by si v severských krajinách predstavoval ako slávnostné jedlo rybu, bol by na veľkom omyle. Práve preto, že tam rýb majú ako... skrátka veľa, tak to pre nich nie je nič výnimočné. Nóri preto na Vianoce servírujú prasačie brucho alias Ribbe! Táto pochúťka sa podáva s kyslou kapustou a varenými zemiakmi.



 

Naj z glancu

Horoskop

Voľný čas

Záhrada

RECEPT: Pripravte si s nami vianočný punč z domácich jabĺčok

Vianočné trhy sú už v mnohých mestách na Slovensku v plnom prúde. Pripravte...
 

Možno rastú aj vo vašej záhrade: Bežné stromy majú liečivé účinky

Viete, že keď si vypestujete svoje vlastné jedlo, je to dobrá vec pre vaše...
 

Máte radi škoricu? Vaše rastliny ju milujú

V súčasnosti sa stále viac uberáme k prírodným zdrojom. Platí to aj pri likvidovaní...
 

Zo záhrady šéfredaktorky: Kedy dozrieva arónia?

Okrem klasických čučoriedok, si môžete v záhrade vypestovať rôzne bobule,...
 

Štiepačky: Vyberáme pomocníka na zimu

Nakopilo sa vám v záhrade drevo? Jeho príprava na zimu je každoročná, ale...