Tip redakcii
 

Tento študent varí jedlá jedine z odpadkov: Chce si otvoriť aj vlastnú reštauráciu

Maximus Thaler z Massachusetts nenakupuje v supermarketoch ani v bežných obchodoch a napriek tomu sebe a svojim známym varí chutné jedlá. Ako to robí?

25. augusta 2013, 09:00
Tento študent si pripravuje jedlo jedine z odpadkov.

Tento študent si pripravuje jedlo jedine z odpadkov.

Autor: Profimedia.sk

Dvadsaťdvaročný študent si všetky potraviny nájde vonku. Obchádza kontajnery s odpadkami pri supermarketoch a vyberá z nich ovocie, zeleninu, ale aj mäso a z týchto surovín si pripraví chutné jedlo.

Supermarkety vyhodia denne potraviny za 2 300 dolárov, ktoré sú síce po záruke, ale stále konzumovateľné. Thaler nedávno prišiel s nápadom otvoriť reštauráciu, v ktorej bude ponúkať jedlo vyrobené z „odpadkov“ a to úplne zadarmo. „Verím, že jedlo je základným právom a malo by byť voľne zdieľané so všetkými,“ hovorí Thaler pre Huffingtonpost.

Napriek tomu, že v reštaurácii sa bude servírovať jedlo z odpadkov, nie je sa čoho báť. Maximus so svojím tímom ho totiž dôkladne skontrolujú a potraviny, ktoré sú zhnité alebo nepoužiteľné, vyhodia. Ostatné sú starostlivo umyté a spracované.

Reštaurácia okrem jedla ponúkne aj možnosť vychutnať si rôzne hudobné koncerty či čítanie poézie. Maximus chce týmto spôsobom bojovať proti nezmyselnému plytvaniu jedlom a pomôcť tým, ktorí si ho nemôžu dovoliť.

volny cas

Foto: Profimedia.sk

Autor: Glanc.sk

video

 


 

 

Vaše diétne tipy

4 TRIKY proti maškrteniu: Aj vy chcete schudnúť, no stále musíte niečo pojedať?

Ak je to váš prípad, poradíme vám štyri triky, ako tomuto nutkaniu zabrániť....
 

VIDEO: Nikola Weiterová zase dráždi. Páni slintajú a ženy šialene žiarlia

Na svojej svalnatej postave riadna maká. A tak si môže dovoliť vystavovať...
 

TOTO sú Darine recepty na štíhlosť. Jedzte ako ona a budete mať krivky ako ona

Dara Rolins je nesmierne disciplínovaná a je to aj vidieť. Ženy ju obdivujú...
 

Maslo, z ktorého schudnete: Odhaľte tajomstvo tehotnej mozzarelly

Hebká burrata, vrzgajúce halloumi a nadýchaná ricotta. Neviete, čo s nimi?...
 
 
Tento študent varí jedlá jedine z odpadkov: Chce si otvoriť aj vlastnú reštauráciu
Glanc.sk