Tip redakcii
 

Astmu môže vyvolať aj kondóm, škodí najmä ženám

Vedeli ste, že obyčajný kondóm môže vyvolať astmu? Navyše, ak ho váš partner používa, trpíte pri tom najviac vy, milé dámy.

29. novembra 2013, 09:00
Latexový kondóm môže vyvolať astmu.

Latexový kondóm môže vyvolať astmu.

Autor: Profimedia.sk

Ľudí, ktorí trpia latexovou alergiou, je stále viac a medzi postihnutými sú najmä ženy. S kondómom prichádzajú počas sexu do blízkeho kontaktu, čo môže spôsobiť nepríjemné svrbenie, pálenie, vyrážky, opuchy a začervenanie.

To však nie je všetko. V kontakte so sliznicou môže táto alergia spôsobiť aj závažnejšie zdravotné problémy. Okrem alergií latex u postihnutých vyvoláva aj srdcové ochorenia, problémy s dýchaním a astmu.

Ak je však alergia iba veľmi slabá, nie je potrebné prestať kondómy používať. Navyše, dnes už mnoho výrobcov dbá na to, aby prezervatívy neobsahovali latex, ktorý môže byť pre telo naozaj nebezpečný.

Keďže kondómy sú nebezpečné najmä pre ženy, páni sa nemusia ničoho obávať. Minimálne však majú ďalšiu výhovorku do zbierky, prečo kondómy nepoužívať.

Autor: Glanc.sk
 


 

Vaše diétne tipy

Lucia Mokráňová dodržuje zaujímavú diétu: Chudne vďaka vlnám!

Exfarmárke Lucii Mokráňovej (25) ukazuje ručička na váhe mínus desať kilogramov....
 

FIT do plaviek: TIETO potraviny môžete jesť do zbláznenia a nepriberiete!

Leto nám už nezadržateľne klope na dvere a preto sa treba dostať čo najrýchlejšie...
 

Máte tučné brucho? Choďte na rannú prechádzku. Slnko medzi ôsmou a deviatou ráno dokáže vytopiť tuk!

Prijali ste ako fakt, že svoje staré džínsy už nezapnete a od istého veku...
 

FOTO: Takúto postavu ešte nemala! Zuzana Plačková sa zaťala a zhodila 14 kíl

Hviezda nákupných maniačok priznala, že prvý mesiac sa nedotkla ani len...
 

Bez celulitídy aj po štyridsiatke. Silvia Lakatošová pozná recept, ako na to

Silvia Lakatošová hovorí, že za to, ako vyzerá, nemôžu dobré gény. Po dvoch...
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.