Tip redakcii
 

Oslavovalo sa varením. Nestačí o zdraví hovoriť, treba konať!

Svetový deň zdravej výživy oslávili v Poluse zdravým varením. „Ako inak, ako ísť vlastným príkladom keď sa hovorí o zdravej výžive“ - takto to poňali v Polus City Center a zorganizovali už po druhý krát súťaž vo varení zdravých jedál priamo v nákupnom centre.

30. októbra 2013, 23:30

Autor: PR Článok

Varilo sa počas troch dní, ukuchtilo sa viac ako 20 skvelých, zdravých receptov. Porotcovia lektorka varenia „ŠKOLA VARENIA v Poluse“ Henrieta Peškovičová,  známa dietologička MUDr. Martina Šintálová, Andy Pavlík Timková, Mária Abrahámová zástupkyňa časopisu DOBRÉ JEDLO a šéfkuchár reštaurácie PRIMI v Poluse nešetrili radami, kritikou, ani chválou a počas varenia aj radami pre súťažiacich.

V moderovaní sa striedali  šarmantní moderátori Roman Juraško a Martin Chynoranský.  Ani o krásne amatérske kuchárky a skvelých kuchárov nebola núdza. Spomedzi súťažiacich, ktorí sa  prihlásili do súťaže, po dramatickom závere s tesným náskokom vyhrala pani Zuzka z Rusoviec s exotickým receptom z quinoa so špenátom na červenom karí a s tofu hranolčekmi.

KTO CHCE ZDRAVO JESŤ POZOR !!!   Unikátna  škola varenia  RADOSŤ VARIŤ v Poluse začína už v novembri. Jedinečná edukačná a kulinárska aktivita vás čaká počas celého nasledujúceho roka .
Pravidelné kurzy varenia aj pre začiatočníkov, či širokú verejnosť, prednášky o zdravej výžive, workshopy, ukážky a exhibície vo varení ako aj ďalšie zaujímavé akcie s gastrotématikou nájdete v Poluse na 1. poschodí na Hollywood Boulevard, v uličke medzi Food Courtom a Cinema City už od polovice novembra! Supervízorkou tohto projektu je Henrieta Peškovičová, lektorka varenia, známa svojím zdravým prístupom k životu a stravovaniu. Nesie titul BIOčlovek roka 2013, je známa televízna kuchárka, zakladateľka jednej z prvých online stránok o varení na Facebooku. Je autorkou aj iných edukačných projektov, podľa výsledkov je zárukou toho, že ten, kto má skutočne záujem o zdravé jedlo a zdravý životný štýl, načerpá v Poluse mnoho inšpirácií a zažije pritom aj veľa zábavy.
Bližšie informácie o konkrétnych kulinárskych aktivitách nájdete od polovice novembra pravidelne na www.poluscitycenter. sk v rubrike Radosť variť.

„ Potešila som sa, keď ma POLUS na jednej z mojich prednášok oslovil pre spoluprácu v projektoch zdravého varenia. O to viac, že naša kooperácia prerástla do dlhodobého projektu školy varenia. Miest, kde sa môžete naučiť variť je samozrejme viac, ale škola varenia v POLUSE je unikátna hlavne svojim edukačným zámerom. Mnoho prednášok a kurzov bude bezplatných.  Verím, že ľudia sa k zdravej strave a príprave jedla dostanú prostredníctvom nás rýchlejšie a bezplatným prístupom budú motivovaní aj tí, ktorí si komerčnejšie kurzy možno dovoliť nemôžu.  Radosť variť je zhmotnená v celkovom kontexte. „ uviedla Henrieta Peškovičová, kulinárska supervízorka polusáckeho  projektu a zároveň lektorka varenia.

Projekt „Radosť variť“ vznikol za podpory partnerov DECODOM, TESCOMA, ELECTROLUX

Foto Daša Šimeková

Autor: PR Článok
 


 

Vaše diétne tipy

Strava ma vyliečila, tvrdí autorka stravovacieho hitu Antónia Mačingová. Naozaj to funguje u každého?

„Keď ma lekárka otestovala, zistila, že som alergická hádam na všetko…...
 

TAKTO to robí Dara Rolins! Ženy sa chcú obliekať ako ona, mať jej postavu aj frajera. Speváčka svoje finty netají

Návod, ako vyzerať skvele, poskytla Dara Rolins (44) opäť vo svojom novom...
 

Ryža pri chudnutí? Prečo nie! Táto 1 surovina zníži jej obsah kalórií

Zahájili ste boj s kilami navyše? Ak ste na druhú koľaj dočasne odsunuli...
 

SCHUDLA 45 kíl a dnes si už na sladkosti ani nespomenie. Miriam prezradila, ako sa jej to podarilo

V šou Extrémne premeny Slovensko sa podarilo zmeniť životný štýl aj bývalej...
 

Rudo urobil pred svadbou to, čo robia budúce nevesty. Životnú zmenu si nevie vynachváliť!

Keď sa dnes už manželov Kučákovcov spýtate, kedy sa dali dokopy, Rudo okamžite...
 

Kalkulačka kalórií

Koľko ste zjedli?

Chcete udržať denný príjem kalórií na uzde? Vypočítajte si energetickú hodnotu svojho jedla.