Varené kuracie prsia

Chuťmeter:
 
 
Uvarte si kuracie prsia.

Potrebujeme:

  • 400 g kuracích pŕs,
  • soľ,
  • mleté biele korenie,
  • zeleninový vývar,
  • 200 g mrkvy,
  • 50 g kalerábu,
  • 30 g zeleru,
  • 30 g petržlenu,
  • 1 lyžicu masla

Postup:

  1. Umyté, osušené kuracie prsia posolíme a necháme 20 minút odstáť. Posolené kuracie prsia dáme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom plameni uvaríme domäkka.
  2. Zeleninu očistíme, nadrobno pokrájame, posolíme a orestujeme v hrnci na rozpustenom masle. Orestovanú zeleninu podlejeme vodou a pod pokrievkou uvaríme domäkka.
  3. Uvarenú zeleninu rozmixujeme a odložíme na teplé miesto. Uvarené kuracie prsia pokrájané na plátky podávame s uvarenou ryžou a s rozmixovanou zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Varené kuracie prsia
foto: Peter ZÁHRADNÍK
profimedia.sk