Hrachová polievka s údeným kolenom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hrachová polievka s údeným kolenom

Potrebujeme:

  • 1 údené bravčové koleno
  • 250 g lúpaného hrachu
  • 120 g koreňovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Koleno pre varením umyjeme a dáme variť do studenej vody. Po uvarení koleno vyberieme, vykostíme, nakrájame na menšie kúsky a odložíme na teplé miesto.
  2. Do vody, v ktorej sa varilo koleno, pridáme prepláchnutý hrach, nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a bobkový list. Varíme, kým sa hrach nerozvarí. Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a dosolíme.
  3. Uvarenú polievku dáme na tanier, pridáme kúsky kolienka a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. TIP: Na varenie hrachu je ideálny tlakový hrniec, hrach v ňom bude uvarený raz-dva.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo