Kapor v paprikovej marináde: Podkovičky, ktoré vám prinesú šťastie

Chuťmeter:
 
 
Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Pridáme k nim vegetu, kukuričný škrob, čierne korenie, červenú papriku a prelisovaný cesnak, premiešame.

Potrebujeme:

  • 7 porcií kapra nakrájaného na podkovičky
  • 3 vajcia
  • 3 lyžičky vegety
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • pol lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžičku červenej papriky alebo korenia na ryby
  • 5 strúčikov cesnaku
  • olej

Postup:

  1. Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Pridáme k nim vegetu, kukuričný škrob, čierne korenie, červenú papriku a prelisovaný cesnak, premiešame.
  2. Do marinády poukladáme umyté a kuchynskou papierovou utierkou osušené porcie kapra nakrájaného na podkovičky. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
  3. Jednotlivé porcie kapra vypražíme na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.
  4. Podávame s uvarenými zemiakmi posypanými pažítkou, listovým šalátom a mesiačikmi citróna.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kapor v paprikovej marináde: Podkovičky, ktoré vám prinesú šťastie