Nebojte sa kombinovať: Polievka z cvikly s kokosom a koriandrom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Polievka z cvikly s kokosom a koriandrom

Potrebujeme:

  • 5 malých cvikiel (alebo 3 stredne veľké) 
  • 2 lyžice oleja 
  • 1 stredne veľká cibuľa 
  • 3 cm čerstvého zázvoru 
  • 600 ml vody alebo zeleninového vývaru 
  • 200 ml kokosového mlieka 
  • 3 lyžice strúhaného kokosu 
  • šťava z jednej limetky 
  • soľ 
  • koriander na ozdobenie

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C a na rošt vložte celé cvikly. Podľa veľkosti pečte 30 – 50 minút. Po upečení nechajte cvikly trocha vychladnúť, potom ich olúpte a nakrájajte na menšie dieliky.
  2. Medzitým olúpte cibuľu a zázvor a najemno ich nasekajte.
  3. Hrniec rozohrejte, pridajte olej, potom cibuľu a zázvor. Keď zmes začne chytať farbu, pridajte cviklu a zalejte vodou. Osoľte. Priveďte do varu, zmiernite plameň a asi 10 minút spolu povarte. Potom zmes rozmixujte ponorným mixérom.
  4. Pridajte kokosové mlieko (trochu si nechajte na ozdobenie), nastrúhaný kokos a limetkovú šťavu. Premiešajte a na miernom ohni ešte niekoľko minút prehrievajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nebojte sa kombinovať: Polievka z cvikly s kokosom a koriandrom
DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ