Tataráčik, polievka alebo kuriatko so 40 strúčikmi? Cesnak je hviezda kuchyne (RECEPT)

20
Chuťmeter:
 
 
Tataráčik, polievka alebo kuriatko so 40 strúčikmi? Cesnak je hviezda kuchyne (RECEPT)

To je ten správny priateľ pre milovníkov ostrých chutí. Ale nielen pre nich. Pečený cesnak svoju štipľavosť stráca a je to delikatesa.

1. AGLIO OLIO E PEPERONCINO

Hádam najjednoduchšie talianske cestoviny. Stačí k nim pridať olivový olej, cesnak, čili, petržlenovú vňať a parmezán.

2. KREVETY S CESNAKOM

Minimalistické. Krevety a neošúpané strúčiky cesnaku dajte do zapekacích misiek, zalejte olivovým olejom a šup do rúry. Osoľte a podávajte s čerstvým chlebom. Jedna báseň.

3. ZAVÁRANÝ

Na jeden pohár: 200 g cesnaku + 200 ml olivového oleja + 2 sušené čili papričky + bobkový list + klinček + celé čierne korenie + rozmarín + tymian. V chladničke vydrží mesiac.

4. 40 STRÚČIKOV

+ jedno kurča. Podľa tohto receptu z Provensalska ho pečie aj Nigella. Rozvoňajte ním svoju kuchyňu.

5. PYRÉ
To cesnakové sa hodí k pečenej jahňacine aj hydine. Očistené strúčiky cesnaku z troch hlávok povarte v mlieku do zmäknutia. Osoľte, okoreňte a pridajte olivový olej. Cesnaky vyberte a rozmixujte so 6 lyžicami mlieka. Dochuťte vínnym octom.

KURČA SO 40 STRÚČIKMI CESNAKU
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 100 MINÚT

 

POTREBUJEME

  • 8 kuracích stehien (s kožou)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 6 mladých cibuliek
  • 8-10 vetvičiek čerstvého tymianu
  • 40 strúčikov cesnaku (3-4 hlávky)
  • 2 lyžice suchého bieleho vína
  • kvalitná mletá červená paprika
  • 1 a pol lyžičky morskej soli
  • olej

POSTUP

  1. V širokom a plytkom hrnci rozohrejte olej. Kuracie stehná umyte, osušte a pri vysokej teplote ich postupne opečte z každej strany do zlatista.
  2. Keď sú všetky opečené, preneste ich do misy.
  3. Mladé cibuľky očistite, nakrájajte, vložte ich do hrnca, v ktorom ste predtým opiekli mäso, a premiešajte s lístkami zo 4 vetvičiek tymianu. Pridajte dvadsať neošúpaných strúčikov cesnaku, uložte kuracie stehná a posypte ich zostávajúcimi 20 strúčikmi cesnaku.
  4. Pridajte biele víno a šťavu, ktorá zostala v miske po kuracích stehnách. Posypte mletou paprikou, pridajte zvyšné vetvičky tymianu a soľ. Zakryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 90 minút.

 

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tataráčik, polievka alebo kuriatko so 40 strúčikmi? Cesnak je hviezda kuchyne (RECEPT)
db