Ako na stravu slovenských detí dohliada už piaty rok Jamie Oliver?

01
Chuťmeter:
 
 
J6: 3 otázky pre Janicu Lacovú z Jem iné, školy varenia pod záštitou Jamieho Olivera

Cieľom Food Revolution Day je zlepšiť kvalitu stravovania detí aj dospelých. Tento mesiac sa akcia koná na Slovensku už piaty raz. Potešili vás pozitívne výsledky osvety?

Od prvého ročníka sa toho naozaj veľa zmenilo k lepšiemu. Najmä posledné dva roky si my Slováci viac uvedomujeme priority života a jeho úrovne. Veď kvalitná strava je základ nášho zdravia, zvlášť v čase, keď sme obklopení polotovarmi. Veľmi nás tiež teší, že kým pred tromi rokmi sme denne varili pre tri škôlky, dnes obsluhujeme až 20 zariadení v Bratislave.

Akciu promujete otázkou Banán alebo jablko?, ktorú máme každé ráno položiť svojim deťom. Čo je naozaj lepšie – banán alebo jablko?

Vlastne ani nie je podstatné, či je zdravší banán, alebo jablko. Dôležitejšie je, aby sme sa rozhodovali medzi dvoma kvalitnými voľbami a aby sme vôbec raňajkovali. Nesiahajme po ničom, čo by nás po záchvate hladu mohlo mrzieť. A rovnako vždy pristupujme k svojim deťom.

V čom ešte robíme chyby?

Vrátim sa k raňajkám – sú veľmi dôležité. Vyhýbajme sa však polotovarom, ochuteným jogurtom plným cukru, praženým cereáliám, sladkým koláčikom. Inak si dennú dávku cukru a ostatných prehreškov vyčerpáme hneď ráno a menej či viac náročný deň je ešte len pred nami.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo