Baklažánové karí s cícerom: Kokosové mlieko mu dodá hustotu a nevšednú arómu

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Baklažánové karí s cícerom

Potrebujeme:

  • 2 baklažány
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžičky korenia karí
  • 2 cibule
  • 2 sušené čili papričky (nemusia byť)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 6 paradajok
  • 400 g konzervu cícera

Postup:

  1. Baklažány umyte, osušte, prekrojte po šírke na polovice a nakrájajte na osminy. Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu oleja a baklažány 2 - 3 minúty opekajte z každej strany do zlatista. Vyberte na tanier a odložte bokom. 
  2. Do panvice dajte lyžicu oleja. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno a opečte ju do sklovita. Ak chcete jedlo pikantné, pridajte čili papričky zbavené jadierok, korenie karí a lyžicu hustého kokosového mlieka z vrchu plechovky. Pomiešajte a minútu povarte.
  3. Prilejte zvyšné kokosové mlieko, paradajky nakrájané na štvrtky a plechovku vody. Povarte 20 minút. Do zmesi pridajte baklažány a scedený cícer. Prehrejte a podávajte s ryžou basmati.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Baklažánové karí s cícerom: Kokosové mlieko mu dodá hustotu a nevšednú arómu
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská