Baraní guláš s lečom: Rozpáľte kotlík a dajte všetko variť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Baraní guláš s lečom

Potrebujeme:

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g baranieho mäsa (stehno)
  • 1 pohár (700 ml) zaváraného leča (najlepšie domáceho)
  • 200 ml červeného vína
  • voda
  • 500 g zemiakov
  • soľ, korenie
  •  červená paprika mletá
  • bobkový list
  • majorán
  • čili na dochutenie
  • bravčová masť
  • chlieb ako príloha
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. V kotle alebo vo veľkom hrnci s masťou opečte nakrájanú cibuľu. Pridajte strúčiky cesnaku a nakrájané mäso. Keď sa zatiahne zo všetkých strán, zalejte ho lečom, vínom a vodou. Pridajte soľ, všetky koreniny a pomaly varte.
  2. Keď je mäso zmäknuté, prisypte zemiaky nakrájané na kocky a ďalej varte, kým nie sú mäkké.
  3. Baraní guláš podávajte s dobrým chlebom ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Baraní guláš s lečom: Rozpáľte kotlík a dajte všetko variť
Katarína Brunovská