Bravčová fileta so smotanovou kapustou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bravčová fileta so smotanovou kapustou

Potrebujeme:

  • 700 g bravčovej sviečkovice
  • 400 g kyslej kapusty
  • 200 g modrého hrozna
  • 200 ml bieleho vína
  • 150 g smotany na varenie
  • 50 g šalotiek
  • 100 ml suchého rizlingu
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • 5 vetvičiek čerstvého majoránu
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Sviečkovicu umyjeme, osušíme a rozrežeme na dve časti. Osolíme a okoreníme. V pekáči rozohrejeme olej a mäso z oboch strán prudko opečieme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Šalotky olúpeme a pokrájame na kocky. Kyslú kapustu prepláchneme v studenej vode, prebytočnú vodu vytlačíme. Hrozno umyjeme a dôkladne osušíme.
  2. Rúru vyhrejeme na 200/180 °C. Pokrájané šalotky podusíme vo výpeku v pekáči. Zalejeme vínom a 100 ml vody. Pridáme smotanu. Asi 5 minút necháme povariť, potom pridáme kyslú kapustu. Poprášime červenou paprikou. Na kapustu rozložíme mäsové filety a pridáme majorán.
  3. Pekáč s kapustou a mäsom vložíme na spodnú mriežku do vyhriatej rúry a neprikryté dusíme asi 40 minút. Po 30 minútach dusenia pridáme bobuľky hrozna. Pred koncom dusenia ich vyberieme. Všetko pokvapkáme rizlingom. Podávame so špecľami.

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo