Bryndzové koláče: Nechajte ich poriadne vykysnúť

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
R: Bryndzové koláče

Potrebujete:

Na cesto:

  • 100 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 400 g hladkej múky+ na posypanie dosky
  • 100 g masla
  • 100 g Palmarínu
  • 1 lyžičku soli
  • 1 vajce

Na plnku:

  • 120 g bryndze
  • 2 lyžičky kyslej smotany
  • 40 g tvrdého syra
  • 1 lyžicu nasekaného kôpru
  • 1 lyžičku maizeny
  • soľ

Postup:

  1. V mlieku rozpustite droždie a spolu s preosiatou múkou, maslom, tukom, soľou, vajcom vypracujte cesto. Nechajte ho prikryté utierkou vykysnúť na teplom mieste.
  2. Pripravte plnku: Do bryndze pridajte kyslú smotanu, nastrúhaný tvrdý syr, nasekaný kôpor, maizenu, podľa chuti soľ a spolu premiešajte.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a pomocou okrúhlej formičky vykrojte kolieska. Do každého kolieska v strede jemne zatlačte, okraje mierne zdvihnite nahor a dajte plnku. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 20 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bryndzové koláče: Nechajte ich poriadne vykysnúť
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská