Máte už dosť halušiek? Čo tak bryndzové pirohy?

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Bryndzové pirohy

Potrebujete:

  • 1 kg zemiakov
  • 800 g polohrubej múky (prípadne aj viac)
  • 2 vajcia
  • 250 g bryndze (aj na posypanie)
  • 100 g oravskej alebo údenej slaniny (nemusí byť)
  • nasekaný kôpor

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť (môžete ich uvariť aj deň vopred). Očistite a pretlačte cez lis na zemiaky alebo pomeľte. Pridajte múku, vajcia, soľ a pripravte husté cesto.
  2. Kuchynskú dosku pomúčte a cesto rozvaľkajte na hrúbkou 4 milimetre. Špeciálnou formičkou alebo väčším pohárom z neho vykrajujte pirohy a naplňte bryndzou.
  3. Cesto prehnite na polovicu a okraje stlačte pomocou vidličky. Pirohy varte v mierne osolenej vode, kým nevyplávajú na hladinu. Prepláchnite a podávajte posypané rozmrvenou bryndzou, kôprom a podľa chuti vyškvarenou slaninkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Máte už dosť halušiek? Čo tak bryndzové pirohy?
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská