Voňavá panvička: Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky typu 00
  • 1 lyžička soli
  • zmes nadrobno nasekaných byliniek
  • 4 vajcia
  • 400 g teľacieho zadného
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 cibuľa
  • mladá zelenina (mrkva, fenikel, hrášok)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 180 ml smotany na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • syr na strúhanie
  • mleté čili

Postup:

  1. Múku premiešajte so soľou, nasekanými bylinkami a vajcami. Za stáleho miesenia pridávajte vodu, kým cesto nebude pevné, pružné a homogénne. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
  2. Cesto rozdeľte na 4 časti, jednu z nich natenko (1-2 mm) vyvaľkajte. Zvyšné časti cesta zabaľte do fólie. 
  3. Kolieskom na cesto povykrajujte z cesta obdĺžniky s rozmermi 4 x 3 cm (3 cm strany môžu byť vlnkované). Dlhšie strany pritlačte k sebe v strede tak, aby vznikli mašličky s vlnkovanými okrajmi. Mašličky nechajte vysušiť. 
  4. Teľacie mäso očistite a nakrájajte priečne cez svalové vlákna na rezne. Zľahka vyklepte medzi dvoma igelitovými vreckami. Osolené a okorenené teľacie opečte z oboch strán na horúcom oleji. Mäso vyberte z panvice a odložte na tanier.
  5. Do panvice prilejte olej a opečte na ňom cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, mladú mrkvu a fenikel nakrájané na tenké plátky. Osoľte a okoreňte. Ku koncu pridajte prelisovaný cesnak.
  6. Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Mašličky sceďte, ale nechajte si trochu vody. 
  7. Do panvice so zeleninou vlejte smotanu na varenie a pár lyžíc vody z cestovín. Nechajte variť, kým omáčka nezhustne. Do omáčky pridajte hrášok a nakrájané opečené mäso aj s tekutinou, ktorá po ňom na tanieri zostala. Mäso a hrášok prevarte.
  8. Do omáčky primiešajte mašličky a keď treba, zrieďte ju pár lyžicami odloženej vody. Dochuťte soľou a korením, prípadne nastrúhaným syrom a mletým čili. Môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Voňavá panvička: Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou
Ľuboš Mego
Spracovala: Dobroslava Brunovská