Najrozšírenejší syr: Z ktorej krajiny vlastne pochádza? Nie je to Francúzsko!

Chuťmeter:
 
 
Čedar: Najrozšíreneší syr

Hoci pravý čedar vyrábajú ako chránenú potravinu už iba v Anglicku, odkiaľ pochádza, tento výrazný syr pozná takmer celý svet. Na tony ho produkuje Austrália, USA aj Juhoafrická republika, kde je takisto obľúbený pre svoju arómu, farbu a to, ako nádherne sa dokáže ťahať v horúcich cestovinách, zapečený so zemiakmi a zeleninou, vo fastfoodových dobrotách, najčastejšie v burgeroch či v kysnutom ceste na pagáčiky .

A napríklad kráľovná Viktória ho zbožňovala zobkať k čerstvému ovociu alebo poháru dobrého vína až tak, že jeden z jej svadobných darov bol práve čedar – teda 500 kíl poctivého čedaru, dozretého v cheddarskej jaskyni Gough. Vy ho dostanete v menších baleniach a od iks výrobcov, preto sme si na ne posvietili v našom teste. Ako dopadol, to si prečítajte  a potom ho nezabudnite správne skladovať, aby vám v dobrej kondícii vydržal čo najdlhšie.

VIDEO: Slaný syrový závin so šunkou

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Najrozšírenejší syr: Z ktorej krajiny vlastne pochádza? Nie je to Francúzsko!
Katarína Brunovská