Zimná cesnačka so syrom a žĺtkom chutí skvelo aj v lete

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Cesnačka so syrom a žĺtkom

Potrebujeme:

  • 1,5 l slepačieho vývaru
  • 1 cesnak
  • 1 krajec chleba
  • 100 g eidamu
  • petržlenová vňať
  • 4 žĺtky
  • soľ

Postup:

  1. Vývar priveďte do varu. Cesnak ošúpte a strúčiky pretlačte. Vmiešajte do vývaru. Varte asi 5 minút, podľa potreby dochuťte.
  2. Chlieb nakrájajte na malé kocky a nasucho opečte na panvici dozlatista. Do tanierov nasypte nastrúhaný syr, opražené kocky chleba, nasekanú petržlenovú vňať a do stredu každého taniera vyklepnite žĺtok. Zalejte vriacou cesnačkou a ihneď podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zimná cesnačka so syrom a žĺtkom chutí skvelo aj v lete
Petra Mitringová