Chrumkavý chlieb s ovsenými vločkami: Úžasne jemný a nadýchaný

Chuťmeter:
 
1 chlieb
 
R: Chrumkavý chlieb s ovsenými vločkami

Potrebujete:

  • 500 g chudého tvarohu
  • 2 vajcia pol lyžičky soli
  • 2 balíčky kypriaceho prášku s vínnym kameňom
  • 25 g mletých mandlí
  • 300 g celozrnných ovsených vločiek
  • 175 g jemných ovsených vločiek

Postup:

  1. V mise metličkou do hladka vyšľahajte tvaroh s vajcami, soľou a kypriacim práškom. Potom pridajte pomleté mandle a ovsené vločky a rukami dobre spracujte na cesto. Cesto je trochu lepivé, ale dá sa s ním dobre pracovať.
  2.  Rúru vyhrejte na 175 °C. Hranatú formu vyložte papierom na pečenie. Cesto rukami vtlačte do formy. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 60 minút.
  3. Upečený chlieb nechajte asi 30 minút chladnúť vo forme, potom vyklopte a na mriežke nechajte úplne vychladnúť. Natrite obľúbenou nátierkou. Chlieb skvele chutí čerstvý, ale aj ďalší deň je ešte správne nadýchaný.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Chrumkavý chlieb s ovsenými vločkami: Úžasne jemný a nadýchaný
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská