Cibuľové cestoviny so zemiakmi: Trošku vám popália jazyk

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cibuľové cestoviny so zemiakmi

Potrebujeme:

  • 400 g širokých cestovín (tagliatelle)
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 cibule
  • olej
  • soľ
  • mletú sladkú červenú papriku

Postup:

  1. V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cestoviny uvarte v osolenej vode a sceďte.
  2. V širšej panvici na rozpálenom oleji opečte nakrájanú očistenú cibuľu. Poprášte ju mletou sladkou paprikou, opečte, pridajte uvarené cestoviny, na kocky nakrájané zemiaky, osoľte a na miernom ohni pár minút opečte. 
  3. Druhú cibuľu pokrájajte na kolieska a na veľmi slabom ohni v panvici na oleji krátko opečte. Cestoviny na tanieri posypte opečenou cibuľou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cibuľové cestoviny so zemiakmi: Trošku vám popália jazyk
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská