Citrónové pstruhy musia byť vo finále upečené do zlatista

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Citrónové pstruhy

Potrebujete:

  • 2 pstruhy
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • 2 biocitróny
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • olej
  • maslo

Postup:

  1. Pstruhy umyte a osušte. Zvnútra potrite soľou, mletým korením, vložte kúsky cesnaku, petržlenovú vňať a niekoľko koliesok citróna.
  2. Pstruhy osoľte aj z vonkajšej strany a obaľte ich v zmesi múky a papriky. Vložte na plech pokvapkaný olejom, obložte kúskami masla a zvyšnými kolieskami citróna. Pečte pri teplote 200 °C asi 30 minút do zlatista.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo