Cviklová polievka s jablkom: Hladká a sladká

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Cviklová polievka s jablkom

Potrebujeme:

  • 2 stredne veľké cvikly
  • 1 malú červenú cibuľu
  • 2 jablká
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml jablkového cideru
  • soľ, mleté čierne korenie

Na ozdobenie:

  • 150 ml hustej kyslej smotany

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na drobno a očistené a nahrubo nastrúhané cvikly. Na miernom ohni opekajte asi 5 minút. Pridajte jablko zbavené jadierok, nakrájané na kocky.
  2. Ochuťte soľou, korením a zalejte vývarom a ciderom. Uveďte do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte asi 15 minút.
  3. Uvarenú polievku rozmixujte v kuchynskom mixéri do hladka. Ak je príliš hustá, dolejte do nej ešte trochu cideru. Porcie polievky na tanieri ozdobte smotanou a tenkými plátkami jablka.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Cviklová polievka s jablkom: Hladká a sladká
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská