Cviklovo-chrenová nátierka: Skvelá s opečeným chlebíkom aj bez, vyskúšajte

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J11: Cviklovo-chrenová nátierka

Potrebujeme:

  • 4 buľvy predvarenej cvikly
  • 3 lyžice hustej kyslej smotany
  • 2 lyžice nastrúhaného chrenu
  • 2 lyžice nastrúhaného jablka
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • nasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • opečený kváskový chlieb na podávanie

Postup:

  1. Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte. 
  2. Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.
  3. Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cviklovo-chrenová nátierka: Skvelá s opečeným chlebíkom aj bez, vyskúšajte
Blanka Nemčeková