Dnes to bude na cviklovo: Mňamkové cviklové maffiny podľa nášho receptu

19
Chuťmeter:
 
 
Dnes to bude na cviklovo: Mňamkové cviklové maffiny podľa nášho receptu

Hoci je tradičnou zimnou zeleninou, cvikla sa predáva po celý rok. A je to super.

STERILIZOVANÁ

Obľúbené sú najmä baby cvikly v sladkokyslom náleve. Malé  buľvičky majú maximálne 4 centimetre.

NA FARBENIE CESTOVÍN

Sýtočervenú šťavu - a stačí jej pár kvapiek, môžete použiť na zafarbenie cestovín.

RUSKÁ KLASIKA

Uvarte boršč. Je obľúbenou polievkou nielen v Rusku, na Ukrajine, ale aj v Poľsku. V tejto hustej polievke je cvikla výraznou prísadou.

DO ŠALÁTU

Uvarenú cviklu skombinujte s jablkom a orechmi. Hodí sa k pečenému alebo údenému mäsu.

V KOLÁČI

Cviklu môžete nastrúhať a primiešať do cesta na koláč. Skvele si rozumie s čokoládou a kakaom. 

ČOKO MAFINY S ČERVENOU REPOU

36 minimafinov

Potrebujeme:

  • 200 g červenej repy (uvarenej a najemno nastrúhanej)
  • 100 g čokolády 55% (roztopenej)
  • 75 g kokosového oleja (roztopeného)
  • 100 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 140 g ryžovej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • štvrť lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžice kakaa
  • štipku soli
  • papierové košíčky

Na čokoládový krém:

  • 100 g čokolády 55-percentnej
  • 1 zrelé avokádo

Ako na to: Nastrúhanú repu s roztopenou čokoládou dáme do mixéra a vymixujeme do hladka. Pridáme olej, cukor a mixujeme, kým sa cukor nerozpustí. Postupne pridávame vajcia, ryžovú múku s kypriacim práškom, sódu, kakao, soľ. Dobre premiešame. Do formičiek na mafiny dáme papierové košíčky a každý košíček naplníme do troch štvrtín. Pečieme 15-20 minút pri 170 °C.

Vo vodnom kúpeli roztopím čokoládu na krém. Potom ju dáme do mixéra, pridáme avokádo a rozmixujeme do hladka. Vychladnuté mafiny potrieme čoko-avokádovým krémov a necháme stuhnúť.

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dnes to bude na cviklovo: Mňamkové cviklové maffiny podľa nášho receptu
db