Ešte ste o nej nepočuli? Vyskúšajte ju hneď dnes! Waterzooi polievka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Waterzooi polievka

Potrebujeme:

  • 400 g zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 400 g póru
  • 2 bobkové listy
  • 3 stonky tymianu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 6 stoniek petržlenovej vňate
  • 500 ml hydinového vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice oleja
  • 100 ml bieleho vína
  • 600 g kuracích pŕs (bez kože)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • trochu cukru
  • čili korenie

Postup:

  1. Zemiaky očistíme a pokrájame na polcentimetrové plátky. Mrkvu pokrájame na julienne prúžky. Pór očistíme a zvlášť pokrájame bielu a svetlozelenú na polcentimetrové plátky.
  2. Z bobkových listov, rozmarínu, tymianu a 3 vetvičiek petržlenovej vňate uviažeme bouquet garni, ktorý previažeme kuchynskou niťou. V hrnci zohrejeme vývar a 500 ml vody.
  3. V širšom hrnci na masle a oleji 4-5 minút podusíme zemiaky a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme pokrájanú bielu časť póru a 1-2 minúty dusíme. Zalejeme vínom a horúcim vývarom. Pridáme bouquet garni, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
  4. Kuracie prsia zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Vložíme do hrnca so zeleninou a prikryté povaríme 10-12 minút na strednom plameni. Potom mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Zvyšnú petržlenovú vňať posekáme.
  5. V miske rozšľaháme smotanu so žĺtkom a asi 300 ml horúcej polievky. Rozšľahanú zmes vlejeme do polievky, pridáme pokrájanú svetlozelenú časť póru a všetko necháme 2-3 minúty pomaly variť. Z polievky vyberieme bouquet garni.
  6. Do hrnca pridáme mäso a nasekanú petržlenovú vňať. Polievku dochutíme soľou, štipkou cukru a čili korením.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ešte ste o nej nepočuli? Vyskúšajte ju hneď dnes! Waterzooi polievka
DOBRÉ JEDLO/ JKL