Fašírky s uhorkovou salsou: Budete vylizovať tanier

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Fašírky s uhorkovou salsou

Potrebujeme:

  • 4 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 cibuľa
  • 5 stoniek petržlenovej vňate
  • 500 g zmesi mletého mäsa
  • 1 vajce
  • olej na opekanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Na uhorkovú salsu:

  • pol šalátovej uhorky
  • pol viazaničky pažítky
  • 6 lyžíc ostrosladkej čili omáčky
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu

Postup:

  1. Vločky zalejte smotanou a nechajte asi 10 minút postáť. Cibuľu na jemno pokrájajte a na horúcom oleji poduste do sklovita. Mleté mäso zmiešajte s vajcom, napučanými vločkami, podusenou cibuľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zmes ochuťte soľou a korením a vypracujte hladkú masu.
  2. Z pripravenej masy vytvarujte navlhčenými rukami asi 6 rovnako veľkých fašírok. V panvici na rozpálenom oleji ich opečte z oboch strán po 10 minút dohneda.
  3. Uhorku ošúpte, prekrojte po dĺžke a lyžičkou vyberte zrniečka. Dužinu pokrájajte na malé kocky. Pažítku posekajte a spolu s čili omáčkou zmiešajte s pokrájanými uhorkami. Dochuťte octom.
  4. Upečené fašírky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri. Podávajte s uhorkovou salsou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Fašírky s uhorkovou salsou: Budete vylizovať tanier
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská