Fašírky zapečené v omáčke: Karbonátky už inak robiť nebudete!

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Fašírky zapečené v omáčke

Potrebujete:

  • 200 g mletého hydinového mäsa
  • 350 g mletého bravčového mäsa
  • cibuľovú a cesnakovú pastu
  • mleté korenie na fašírky
  • soľ
  • mletú sladkú červenú papriku
  • 1/2 čili papričky
  • lístky tymianu
  • 1 vajce
  • trocha strúhanky
  • 1 konzervu lúpaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml ochutenej paradajkovej omáčky
  • 1 cibuľu
  • 100 g mozzarelly
  • olej

Postup:

  1. Mleté mäso dajte do misy, pridajte cibuľovú a cesnakovú pastu, nadrobno pokrájanú čili papričku a vajce. Osoľte, posypte mletou sladkou červenou paprikou, ochuťte korením na fašírky, lístkami tymianu, dobre premiešajte a zahustite strúhankou.
  2. Z masy tvarujte menšie karbonátky a prudko ich opečte z oboch strán v panvici na oleji. Po opečení vyberte a odložte.
  3. Na kocky pokrájanú cibuľu speňte v širšom hrnci na oleji. Pridajte lúpané paradajky, paradajkovú omáčku, prelisovaný cesnak, premiešajte a asi 10 minút spolu poduste.
  4. Omáčku preložte do zapekacej misy a na povrch uložte opečené fašírky. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečte asi 20 minút. Potom pridajte do misy mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky a dopečte.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo