Florentínske mafiny: Zahryznite sa do veľa parmezánu, orieškov a špenátu

Chuťmeter:
 
12 kúskov
 
J6: Florentínske mafiny

Potrebujeme:

  • 150 g špenátových listov
  • 50 g parmezánu
  • 3 lyžice píniových orieškov
  • 4 lyžice bazalky
  •  60 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 280 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru
  • 250 g ricotty
  • 1 lyžička provensalského korenia
  • soľ
  • papierové košíčky na mafiny

Postup:

  1. Špenát nasekajte a parmezán nastrúhajte. Píniové oriešky opražte na suchej panvici dozlatista, nechajte vychladnúť. Bazalku opláchnite, osušte a nasekajte najemno.
  2. Formu na mafiny vyložte papierovými košíčkami. Maslo rozpustite a ešte horúce ho vyšľahajte s mliekom a vajcami. V druhej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva, cukrom a so soľou. Opatrne vmiešajte tekuté prísady, kým sa nespoja. Potom jemne zapracujte ricottu, parmezán, oriešky, špenát, bazalku a provensalské korenie.
  3. Cesto rozdeľte do košíčkov a pečte pri teplote 200 °C asi 16 až 18 minút. Nechajte chvíľu vo forme, vyberte a nechajte úplne vychladnúť. Môžete podávať
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Florentínske mafiny: Zahryznite sa do veľa parmezánu, orieškov a špenátu
Petra Mitringová