Gazdovská pochúťka: Roládky s kyslou kapustou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Roládky s kyslou kapustou

Potrebujeme:

  • 8 rezňov z bravčového karé
  • 350 g kyslej kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • mäsový vývar
  • mletá sladká červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • zrnká celého nového korenia
  • hladká múka na zahustenie
  • olej

Postup:

  1. Nadrobno pokrájanú slaninu opečieme v panvici na lyžici oleja. Pridáme vopred scedenú kapustu, premiešame so slaninou a dusíme asi 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme trochu podusenej kapusty, mäso stočíme do roládky a spojíme grilovacou ihlou.
  2. V širšom hrnci rozpálime olej a roládky opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme.
  3. Vo výpeku orestujeme pokrájanú cibuľu. Poprášime mletou sladkou červenou paprikou, opečieme a podlejeme teplým vývarom. Vložíme zvyšnú kapustu, premiešame, pridáme opečené roládky, bobkový list, zrnká celého korenia, vývar a dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia.
  4. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou vymiešanou v troche studenej vody a povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Gazdovská pochúťka: Roládky s kyslou kapustou
BÁJEČNÁ ŽENA