Grilovaného tuniaka v mandliach ružovejšieho už neuvidíte

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Grilovaný tuniak v mandliach

Potrebujeme:

  • 300 g filiet z čerstvého tuniaka
  • 50 g lúpaných mandlí
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 baby fenikle
  • soľ

Na kašu:

  • 300 g zemiakov
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 20 g baby špenátu
  • 1 lyžičku wasabi pasty

Na omáčku:

  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 30 g masla
  • 50 ml ružového sektu
  • 20 g ríbezľového džemu

Postup:

  1. Pripravíme kašu: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. V mierne osolenej vode uvaríme do mäkka. Scedíme a spolu so smotanou, umytým baby špenátom a wasabi rozmixujeme na kašu.
  2. Pripravíme omáčku: Zázvor očistíme a nakrájame na drobno. 1 minútu restujeme na masle a deglasujeme (= zalejeme sektom). Na miernom ohni miešame, kým sa nevyparí tekutina a potom pridáme ríbezľový džem. Premiešame a odstavíme.
  3. Tuniaka osolíme a obalíme v najemno podrvených mandliach, na prudkom ohni opekáme na rozohriatom oleji zo všetkých strán asi po pol minúte. Ak chceme mať tuniaka viac prepečeného, opekáme ho trocha dlhšie a na miernejšom ohni, aby sa mandle nespálili.
  4. Baby fenikel umyjeme a varíme v osolenej vode do mäkka asi 5 minút. Vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Scedíme a pred podávaním ho opečieme na prudkom ohni alebo ugrilujeme.
  5. Zemiakovú kašu rozložíme doprostred taniera, tuniaka rozrežeme a naservírujeme ku kaši a feniklu. Prelejeme zázvorovo - ríbezľovou omáčkou a môžeme ozdobiť mrkvovým chipsom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo