Grilovaný oštiepok s nektárinkami: Oravská delikatesa

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Grilovaný oštiepok s nektárinkami

Potrebujeme:

Brusnicový džem:

  • 350 g mrazených brusníc
  • 240 g krupicového cukru
  • 250 ml vody
  • šťava z 1 pomaranča

Syr:

  • 2 lyžice oleja
  • 450 g údeného oštiepka
  • 2 nektárinky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 50 g rukoly

Postup:

  1. Všetky prísady na džem dáme do hlbšej panvice a privedieme do varu. Varíme za občasného miešania asi 20 minút, kým zmes nezhustne a cukor sa nerozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Oštiepok nakrájame na plátky hrubé 1,25 cm a opečieme na oleji z oboch strán dozlatista. Zabalíme do alobalu a dáme bokom.
  2. Nektárinky rozpolíme a vyberieme kôstku. Reznú stranu potrieme olivovým olejom a na miernom ohni opekáme na grilovacej panvici z oboch strán, kým ovocie jemne nezmäkne, asi 6 až 8 minút.
  3. Naplníme 1 lyžičkou brusnicového džemu a podávame s oštiepkom a rukolou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Grilovaný oštiepok s nektárinkami: Oravská delikatesa
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská