Krémový vajíčkový šalát: Tešte sa, je v ňom syr z črievka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J4: Krémový vajíčkový šalát

Potrebujeme:

  • 8 vajec
  • 100 g topeného syra v črievku
  • 250 ml majonézy
  • pár lyžíc nálevu zo zaváraných uhoriek
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 stonky zeleru
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie
  • pečivo alebo krekry na podávanie

Postup:

  1. Vajcia uvarte na tvrdo: Vložte ich do hrnca so studenou vodou. Keď začne vrieť, sporák vypnite a vajcia nechajte 10 minút postáť.
  2. V miske zmiešajte topený syr, majonézu, soľ a korenie. Pridajte pár lyžíc nálevu zo zaváraných uhoriek, aby bola majonéza vláčnejšia.
  3. Červenú a žltú papriku nakrájajte na veľmi malé kocky, stonkový zeler na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájate na drobno.
  4. V mise zmiešajte zeleninu s majonézou, pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a olúpané vychladnuté vajcia nakrájané na kocky (na krájači na vajíčka). Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Odložte do chladu, aby sa chute dobre spojili. Servírujte s čerstvým pečivom alebo celozrnnými krekrami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Krémový vajíčkový šalát: Tešte sa, je v ňom syr z črievka
Dobroslava Brunovská