Maslová ryba s paradajkami chutí fajnovo s pestom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Maslová ryba s paradajkami

Potrebujeme:

  • 800 g maslovej ryby
  • 2 biele cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g cherry paradajok
  • 2-3 lyžice paradajkového pesta
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • citrónová šťava
  • soľ, mleté biele korenie
  • olivový olej
  • zemiaková kaša a šalát ako príloha

Postup:

  1. Plátky maslovej ryby osoľte, okoreňte mletým bielym korením a nechajte 10 minút odstáť na chladnom mieste.
  2. Olúpanú cibuľu nadrobno pokrájajte a spolu s plátkami cesnaku pár minút restujte v panvici na oleji.
  3. Umyté, osušené cherry paradajky rozkrojte na polovicu, pridajte k cibuli, osoľte a spolu krátko opečte. Odstavte a po vychladnutí k nim pridajte paradajkové pesto, strúhaný parmezán a premiešajte.
  4. Ochutené plátky ryby uložte do zapekacej misy potretej olejom. Navrch ryby dajte podusenú zmes paradajok s pestom a zapekajte asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Zapečenú rybu pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zemiakovou kašou a listami farebného šalátu.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo