Na farbe jahôd záleží: Do košíka hádžte najmä červenšie kúsky, majú viac...

Chuťmeter:
 
 
J6: Jahody: Na farbe záleží

Tiež vám ich stará mama bohato posypávala práškovým cukrom? Čerstvo pozberané nepotrebovali umyť, stačilo sfúknuť hlinu, ak na nich nejaká bola, a šup do milovanej misky. Či smerovali rovno do úst už v záhrade? To boli časy! Keď nemáte vlastný kus zeme, pripomeňte si ich na poliach, ktoré ponúkajú samozber. Je ich dosť a mnohé garantujú nulové použitie chémie. Na jahodový výlet vezmite určite aj deti a nechajte ich najesť sa toľko, koľko zvládnu.

Sladké bobule obsahujú viac céčka ako citrusy, prečisťujú krv, obličky, tráviacu sústavu a rýchlo dodajú energiu. Sú tiež plné kyseliny listovej dôležitej pre stavbu nových buniek a kyseliny elagovej, ktorá má protizápalové aj protirakovinové účinky. Do košíka hádžte najmä červenšie kúsky – majú viac rastlinných pigmentov, polyfenolov ako tie bledšie. Takže sú nielen chutnejšie, ale aj zdravšie.

Foto: Profimedia

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Na farbe jahôd záleží: Do košíka hádžte najmä červenšie kúsky, majú viac...
Katarína Brunovská