Hustý jelení guláš pre tých, čo chcú variť trochu nadivoko

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Jelení guláš

Potrebujete:

  • 600 g jelenieho mäsa
  • 1 väčšiu cibuľu
  • masť
  • soľ, mleté čierne korenie
  • mletú sladkú červenú papriku
  • paradajkový pretlak
  • tymian
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mäsový vývar
  • sušený majorán
  • bobkový list
  • 2 olúpané paradajky

Postup:

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na väčšie kúsky. Na horúcej masti opražte pokrájanú cibuľu. Pridajte nakrájané mäso, osoľte, okoreňte a zamiešajte.
  2. Za stáleho obracania pražte, kým mäso nepustí šťavu. Posypte mletou sladkou červenou paprikou, pomiešajte a podlejte horúcim vývarom. Pod pokrievkou na miernom plameni duste a počas dusenia podlievajte vývarom.
  3. Neskôr do guláša pridajte lístky tymianu, prelisované strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, nadrobno pokrájané paradajky zbavené zrniečok a spolu dovarte do mäkka.
  4. Uvarený guláš odstavte, ochuťte sušeným majoránom a zamiešajte. Podávajte s pečivom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Hustý jelení guláš pre tých, čo chcú variť trochu nadivoko
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská