Jemné hovädzie na karí: S cesnakom to nepreháňajte

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Jemne hovädzie na karí

Potrebujete:

  • 1 lyžicu rastlinného oleja
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 2 lyžičky karí
  • 1 zelenú papriku
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu mletých mandlí
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 3 olúpané paradajky

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozpáľte olej, orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný zázvor.
  2. Pridajte na kocky nakrájané hovädzie mäso a karí korenie. Opekajte, kým mäso nezíska hnedú farbu a úplne sa neprepečie. Primiešajte zelenú papriku a chvíľu pražte.
  3. Mäso zalejte vývarom, vmiešajte paradajkové pyré, smotanu na šľahanie a mandle. Dochuťte soľou a čiernym korením. Varte 45-50 minút. Vmiešajte paradajky a varte do zhustnutia. Podávajte s ryžou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Jemné hovädzie na karí: S cesnakom to nepreháňajte
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská