Kačacie prsia s orechovým pilafom: Chrumkavý recept, ktorý vám bude chutiť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kačacie prsia s orechovým pilafom

Potrebujeme:

  • 4 kačacie prsia
  • soľ, mleté biele korenie

Na pilaf:

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 g špaldového bulguru
  • 70 g vlašských orechov
  • 310 ml kuracieho vývaru
  • zrnká granátového jablka na ozdobu

Postup:

  1. Pripravte pilaf: Rúru predhrejte na 180 °C. Do ohňovzdornej nádoby dajte olej a zohrejte ho na strednú teplotu. Pridajte očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak. Za občasného miešania opekajte 5 minút.
  2. Pridajte opláchnutý bulgur a vlašské orechy podrvené na malé kúsky. Krátko opečte. Zalejte horúcim vývarom, prikryte pokrievkou alebo alobalom a dajte do rúry. Zapekajte 15 minút. Odstráňte fóliu a pečte ešte 5 minút. Vyberte z rúry a udržujte v teple.
  3. Vo veľkej panvici zohrejte olej a osolené a okorenené kačacie prsia na nej opekajte kožou dole, kým nie sú zlaté a chrumkavé, asi 10-15 minút. Otočte a opekajte z druhej strany 10 minút. Nakrájajte na tenké plátky.
  4. Do misiek dajte pilaf a navrch plátky kačacieho mäsa. Posypte zrnkami granátového jablka. Ihneď podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kačacie prsia s orechovým pilafom: Chrumkavý recept, ktorý vám bude chutiť
Redakcia