Kapustové palacinky: Veľká konkurencia tým zemiakovým

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kapustové palacinky

Potrebujeme:

  • 600 g hlávkovej kapusty
  • 750 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • soľ
  • štipku kypriaceho prášku
  • olej

Postup:

  1. Očistenú hlávkovú kapustu nakrájajte na tenké rezance, sparte vriacou vodou, nechajte postáť asi 20 minút. Kapustu sceďte a počkajte kým vychladne.
  2. Z mlieka, vajec, hladkej múky, soli a kypriaceho prášku pripravte redšie palacinkové cesto. Vmiešajte do neho pripravenú kapustu, premiešajte a nechajte postáť.
  3. Na panvici rozpáľte olej a pečte na ňom malé palacinky. Posypte tvrdým syrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kapustové palacinky: Veľká konkurencia tým zemiakovým
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská