Korenený steak s pivom: Nebudete chcieť vypnúť gril

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J7: Korenený steak s pivom

Potrebujeme:

  • 4 rib eye steaky
  • 1 lyžica drveného čierneho korenia
  • olej

Na marinádu:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • pol šálky čierneho piva
  • 1 pomaranč
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 2 lyžice worčesterskej omáčky
  • 1 lyžica oleja

Postup:

  1. Steaky dajte do pekáča. V miske zmiešajte prelisovaný cesnak, pivo, šťavu a najemno nastrúhanú kôru z polovice pomaranča, cukor, worčesterskú omáčku a olej. Mäso polejte a v chladničke nechajte marinovať 2-3 hodiny.
  2. Steaky vyberte a marinádu odložte. Mäso dobre osušte kuchynskou papierovou utierkou a nechajte postáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút. 
  3. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Do mäsa povtláčajte podrvené korenie a potrite ho olejom. Za občasného potierania marinádou mäso ugrilujte. Počas grilovania otočte steaky len raz, každú stranu opekajte 3 – 6 minút podľa toho, aké prepečené ich chcete. Ugrilované steaky nechajte odpočívať ešte 5 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Korenený steak s pivom: Nebudete chcieť vypnúť gril
Dobroslava Brunovská