Tabbouleh z bulguru: Poriadne korenistý, ale neprežeňte to

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Korenistý tabbouleh z bulguru

Potrebujeme:

  • 120 g bulguru
  • 3 štipky kajenského korenia
  • 2 štipky mletej škorice
  • 3 štipky mletého nového korenia
  • šťavu z veľkého citróna
  • 3 lyžice panenského olivového oleja
  • morskú soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 50 g choriza (alebo inej pikantnej údeniny)
  • 10 cherry paradajok
  • 10 reďkoviek
  • 3 jarné cibuľky
  • asi 50 g lístkov mäty asi
  • 50 g petržlenovej vňate

Postup:

  1. Bulgur dôkladne prepláchnite vodou. Potom sceďte a v miske zalejte 180 ml vriacej vody. Misku zakryte potravinárskou fóliou a nechajte odstáť 15 minút. 
  2. Do bulguru vmiešajte kajenské korenie, mletú škoricu, nové korenie, citrónovú šťavu a olivový olej. Ochuťte morskou soľou a korením. Opäť zakryte a nechajte stáť aspoň hodinu, aby bulgur zmäkol.
  3. Chorizo najemno pokrájajte a na suchej panvici opečte dochrumkava. Nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
  4. Paradajky prekrojte na polovicu, reďkovky a jarné cibuľky pokrájajte na tenké kolieska. Bylinky nasekajte. Všetko zľahka vmiešajte do zmäknutého bulguru. Navrch nasypte opečené chorizo.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tabbouleh z bulguru: Poriadne korenistý, ale neprežeňte to
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská