Kurací šalát s mladou kapustou: Chutí, ale zrýchli krok

Chuťmeter:
 
2-3 porcie
 
Kurací šalát s mladou kapustou

Potrebujeme:

  • 200 g mäsa z pečeného kurčaťa
  • štvrť hlávky bielej kapusty
  • olej na opekanie
  • kryštálový cukor na ochutenie
  • ocot
  • soľ

Na omeletu:

  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky hladkej múky

Postup:

  1. Hlávkovú kapustu zbavte vrchných listov a najemno pokrájajte. Sparte horúcou vodou a nechajte na sitku odkvapkať. Z kuracieho mäsa odstránte kožu a pokrájajte na tenké rezance.
  2. Z vajec a múky pripravte na malom množstve oleja v plytkej panvici omeletu. Po vychladnutí ju pokrájajte na tenké rezance.
  3. Do hlbšej misy dajte sparenú kapustu, pridajte kuracie mäso. Osoľte, okoreňte, podľa chuti pridajte ocot, štipku cukru a dobre premiešajte s pár kvapkami oleja. Nechajte aspoň 30 minút chladiť. Podávajte k opečenými hriankami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kurací šalát s mladou kapustou: Chutí, ale zrýchli krok
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská