Kuracie kúsky s pestom: Chce to kvalitný kuchynský drvič

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R:Kuracie kúsky s pestom

Potrebujeme:

  • 3 kuracie prsia
  • soľ
  • ½ lyžice svetlej sójovej omáčky
  • ½ čl sušeného cesnaku
  • 2 čl medu
  • mleté biele korenie
  • olej
  • bazalkové pesto
  • ryža
  • bylinky

Bazalkové pesto:

  • asi 4 hrste čerstvej bazalky
  • 60 g píniových orieškov
  • 60 ml kvalitného olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 5-7 lyžíc najemno postrúhaného parmezánu

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájané na menšie plátky cez fóliu naklepeme a posolíme . Z pár lyžíc oleja, sójovej omáčky, sušeného cesnaku a mletého korenia si pripravíme marinádu, ktorou kuracie kúsky potrieme. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút.
  2. Potom jednotlivé kúsky mäsa opečieme v panvici na oleji z oboch strán . Opečené kúsky mäsa potrieme bazalkovým pestom a napichujeme ich na seba na drevenú špajdľu. Podávame s uvarenou ryžou a dozdobíme bylinkami .
  3. Bazalkové pesto : Píniové oriešky ľahko opečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame.
  4. Do kuchynského drviča dáme lístky bazalky, opečené oriešky, syr, cesnak a soľ. Za postupného prilievania oleja spolu rozmixujeme na kašu ( nie riedku ). Podľa chuti dosolíme, po prípade pridáme syr.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kuracie kúsky s pestom: Chce to kvalitný kuchynský drvič
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská