Kuracie prsia s plnkou: Takto dostanete špenát do žalúdka skôr

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Kuracie prsia so špenátovou plnkou

Potrebujeme:

  • 3 plátky kuracích pŕs
  • soľ
  • ochutené mleté čili
  • mleté čierne korenie
  • 120 g čerstvého špenátu
  • 1-2 mladé cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 130 g ricotty
  • 100 g údeného tvrdého syra
  • olej

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na povrchu mäsa urobíme ostrým nožom hlbšie zárezy asi 2 cm od seba. V panvici na oleji opečieme pokrájanú cibuľku s plátkami cesnaku.
  2. Pridáme špenát a asi 3 minúty opekáme. Vmiešame ricottu, osolíme a okoreníme. Premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Do zárezov mäsa dáme špenátovú plnku a mäso uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 10 minút. Povrch mäsa posypeme nahrubo postrúhaným tvrdým syrom a mletým čili. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Kuracie prsia s plnkou: Takto dostanete špenát do žalúdka skôr
Blanka Nemčeková