Kuracie prsia s posýpkou: Nech vám v zuboch poriadne chrumkajú

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Kuracie prsia s posýpkou

Potrebujete:

  • 3 kusy kuracích pŕs
  • 1 šalotku
  • 2-3 lyžice dijonskej horčice
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice bieleho vína
  • soľ, mleté čierne korenie
  • sušené provensalské bylinky
  • 1 lyžičku nakladaných horčicových semienok
  • olej
  • olivový olej
  • kuskus
  • 2 mrkvy
  • 1 paštrnák
  • 1 červenú papriku

Postup:

  1. Umyté, osušené kuracie prsia osoľte, okoreňte a v panvici na rozpálenom oleji opekajte asi 3 minúty z každej strany. Po opečení ich uložte do zapekacej misy a nechajte mierne vychladnúť.
  2. Do horčice pridajte nadrobno pokrájanú šalotku, rozšľahané vajce, prilejte víno, prisypte strúhanku a pridajte horčicové semienka. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Premiešajte, navrstvite na povrch opečených pŕs, pokvapkajte výpekom, dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapečte.
  3. Očistenú mrkvu s paštrnákom pokrájajte a pár minút povarte v osolenej vode. Sceďte a dajte do panvice spolu s nakrájanou červenou paprikou. Osoľte, posypte sušenými bylinkami, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a opečte. Zapečené prsia pokrájajte na plátky. Podávajte s kuskusom a opečenou zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuracie prsia s posýpkou: Nech vám v zuboch poriadne chrumkajú
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská