Ďalší výborný recept na špenátové lazane s celým fotopostupom

06
Chuťmeter:
 
6 porcií
 
J6: Lasagne con ricotta e spinaci

Potrebujeme:

Na špenátovo-riccotovú zmes:

  • 1 lyžica masla
  • 1 kg očisteného čerstvého špenátu
  • 500 g ricotty
  • 2 celé vajcia
  • 50 g parmezánu

Na bešamel:

  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 750 g plnotučného mlieka
  • muškátový oriešok
  • soľ, mleté čierne korenie

Na dokončenie:

  • maslo na vymastenie formy
  • 250 g plátkov na lazane
  • parmezán na posypanie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na horúcej panvici s trochou masla postupne krátko poduste všetok špenát. Dajte ho bokom, nechajte vychladnúť a vytlačte z neho prípadnú prebytočnú tekutinu.
  2. Špenát nasekajte na menšie kúsky, primiešajte ricottu, vajcia, dochuťte nastrúhaným parmezánom, soľou a korením.
  3. Uvarte bešamel: Na panvici roztopte 50 g masla, primiešajte 50 g múky, krátko opražte a postupne, za stáleho miešania metličkou prilejte všetko mlieko. Omáčku povarte niekoľko minút a dochuťte soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  4. Zapekaciu nádobu vymažte maslom. Na dno uložte vrstvu plátkov lazaní. 5
  5. Navrstvite časť bešamelu a časť špenátovo-ricottovej zmesi. Povrch zasypte nastrúhaným parmezánom. Opakujte vrstvenie cestovín, omáčky, ricotty a parmezánu.
  6. Vrstvenie ukončite plátkami cestovín, na ne natrite zvyšnú časť bešamelu a navrch nastrúhajte parmezán. Lazagne pečte 25-30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Pred krájaním nechajte lazane mierne vychladnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ďalší výborný recept na špenátové lazane s celým fotopostupom
Ľuboš Mego