Lososové fašírky so šalátom: Vyžadujú iba krátke pečenie

Chuťmeter:
 
8-10 porcií
 
J6: Lososové fašírky so šalátom

Potrebujeme:

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 400 -500 g lososa aj s kožou
  • viazanička petržlenovej vňate
  • 1 biocitrón
  • 1-2 lyžice polohrubej múky (podľa potreby)
  • 1 vajce
  • strúhanka na obaľovanie (môžu byť aj pomleté ovsené vločky)
  • olivový olej
  • soľ, farebné korenie

Na šalát:

  • polovica hlávky ľadového šalátu
  • syr feta
  • provensalské korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Neošúpané zemiaky umyte a dajte variť do osolenej vody. Po uvarení ich zlejte a na chvíľu ponorte do studenej vody. Ošúpte a pretlačte cez mriežku rovno do väčšej misy. Vidličkou ich ešte roztlačte a nechajte vychladnúť. 
  2. Lososa osoľte, posypte čerstvo pomletým farebným korením a položte na rozohriaty olej kožou dole. Pečte krátko z oboch strán. Po upečení z lososa stiahnite kožu a natrhajte ho na malé kúsky. 
  3. K roztlačeným zemiakom pridajte vychladnutého lososa, nasekanú petržlenovú vňať, kôru a šťavu z citróna, múku, vajce a podľa chuti osoľte a okoreňte. Všetko spolu dobre vymiešajte a z masy vytvarujte 8-10 rovnakých bochníkov. Nechajte ich v chlade tuhnúť aspoň hodinu. Potom ich obaľte v strúhanke a vypražte na rozpálenom oleji z každej strany 4 až 5 minút.
  4. Šalát pripravte z umytých, osušených listov ľadového šalátu natrhaných na kúsky. Posypte rozdrobenou fetou, provensalským korením a pokvapkajte olivovým olejom. Zľahka premiešajte a podávajte s teplými fašírkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Lososové fašírky so šalátom: Vyžadujú iba krátke pečenie
Blanka Nemčeková